슈퍼꿀 궁금/설탕꿀 가짜꿀

[스크랩] 꿀과 설탕 차이 (번역물)

철리향 2007. 6. 18. 20:03
평소 여러 봉우님들의 좋은 자료 많이 참고하였습니다.
조금이라도 보답이 될까해서 꿀과 관련된 자료가 있기에 미숙하지만
나름대로 번역을 하여 보았습니다. 꿀 판매에 조금이라도 도움이
되었으면...


Honey Vs. Sugar(꿀과 설탕)

꿀의 열량은 일 파운더 당 1600 칼로리로 동일 량의 고기, 달걀, 우유, 곡식, 채소를 훨씬 초과하며칼로리 면에서 모든 다른 자연식품 보다 단연 최고입니다. 이 자료는 식용 가능한 물질 중에서 입니다.

벌꿀은 칼로리로만 볼 때 사탕수수 설탕(1800 cal.)과 거의 유사하나 다른 면에서 훨씬 우수한 부분이 있습니다. 일 온스(약스푼 한 개 량)의 꿀의 칼로리는 100칼로리입니다. 꿀에는 어떤 화학적 해로움도 전혀 포함되어 있지 않고 소화기관에서 완전히 활용되어 집니다. 더구나 꿀은 2/100만 활용되지 못합니다.

사탕수수나, 옥수수, 사탕무로 만들어진 백설탕이나 화학 식품은 제조 과정에서 여러 번 복잡한 가열 정제과정을 거처야 합니다. 유기산, 단백질, 질소화합물, 지방, 효소, 비타민 등은 걸러지거나 파괴되는 반면 염화화합물, 인화합물, sulphuric 산, 라임 등과 같은 다른 물질들이 생성됩니다. 순수 꿀은 사람의 기술이 전혀 필요하지 않은 자연 감미료이지만 설탕은 사탕수수의 천연 성분을 고열로 강제로 어떤 절차나 법칙에 의해 정제하고, 농축하여 변화시킨 물질입니다. 꿀 및 천연 설탕
즉 무화과, 건포도, 대추야자 등에는 살아있는 세균이 포함되어있는 살아 있는 생리학적인 설탕입니다. 반면 제조 설탕은 실제로 반 생리학적이고, 세균을 죽이는 감미료입니다.

갈색 설탕에는 약간의 미네날이 포함되어 있지만 힌 설탕에는 어떤 미네날이 남아 있으면 완전히 희지않기 때문에 미네날이 전혀 없습니다. 설탕제조의 첫 번째 단계가 사탕수수 액을 유리산으로 중화시키는 것입니다. 사탕수수액은 미네날 성분 함유로 아주 검은 색깔입니다. 사탕수수액에서 설탕성분을 분리하기 위하여 유황 연기를 쏘이고, 석회의 bisulphide로 가열시키는 소위 제조 과정 명칭으로는 정화라는 단계를 거칩니다. 석회는 모든 산을 중화하고 사탕수수액의 비결정 전화 설탕의 변화를 방지합니다.

Clarence W. Leib은 "건강 식음료"에 설탕은 국민의 건강을 인지하지 못한 상태에서 헤치며, 가장 좋은 설탕은 채소, 과일, 꿀과 같은 완전히 자연에서 제공되는 순수 설탕이라고 설명합니다.
이들 순수 설탕들은 소화 불량을 유발하는 어떤 요인도 없습니다. 백설탕은 식욕을 억제하고, 위를 자극하고, 심장 흥분, 산성적 동요, 위 점막 염증. 소화불량들을 진행시키고, 췌액의 작용을 소비시키고, 종합적으로 당뇨병을 유발하게 합니다. 조제 설탕의 파괴는 설탕의 농도(강도) 정도와 비례합니다. 정제 설탕은 장 및 피부를 자극합니다. 설탕을 많이 취급하거나 다루는 사람들은 자주 피부 발진이 일어납니다.

당뇨병에 대해서는 인슐린을 발명한 Dr. Banting 보다 더 권위자는 없습니다. "미국에서 당뇨병 발병율은 사탕수수 소비량과 비례해서 증가한다. 어쩔 수 없지만 결론적으로 천연 사탕수수를 정제하고 가열한 위험한 식료품을 먹지 말아야 한다는 것이다." (Edinb. Med. J. 36, Jan. 18, 1929.)

Dr. Banting은 다량의 사탕수수 설탕을 먹고 심지어는 설탕시럽을 음식에 바르는 파나마 부자들의 당뇨병 발병은 놀랄 정도로 당뇨병 발병률이 높다고 말하였다. 사탕수수 설탕의 섭취가 당뇨병에 미치는 영향은 인도에서 더 명확한데 50세 이상인 사람 중에서 빈민촌 사람들은 아무도 당뇨병이 없는 반면, 부촌 사람들은 약 40%가 당뇨를 가지고 있다.

설탕이 당뇨병 유발에 가장 중요한 요인임이 미국에서 질병이 주요
화제가 아닌 시기인 세계 대전 중에 입증되었다. 이것은 통계학적으로 충분히 정확하진 않지만 전시에 백설탕 소비량이 줄었기 때문이라고 설명할 수 있다. 교전중인 나라에서의 당뇨병 감소는 더 명확하였다.
미국에서 설탕소비를 금지한 기간에도 전시 당뇨병 환자와 비교하면 30% 이상 많았다. 이러한 단순 비교는 인슈린이 발견된 이후에는 불가능하다. Stefansson에 따르면 에스키모인들은 지나친 육식을 하지만 위, 구강 질병, 변비가 절대로 없었다 그러나 설탕과 전 분류를 사용하고 난 후에 각종 질병이 발병되었다고 한다.

설탕은 마약 만큼이나 습관성이 강합니다. 설탕은 어마 어마한 열적 에너지를 생산하는 칼로리를 가지고 잇습니다. 그러나 설탕은 영양적 가치가 없기 때문에 인체 기관 조직에 유일하지 못할 뿐 아니라
해를 미치는 식품입니다. 설탕 제품(과자류 또는 유사제품)의 오용과 남용은 현대의 영양적 재난입니다. 우리는 체력 향상을 위해서가 아니라 단순히 비 합리적인 만족과 비위생적 욕망으로 설탕을 먹습니다.
앵글로색슨 민족들은 설탕 습관성 목록을 작성하였으며, 나풀레온은 평소 과다하게 초코렛을 많이 먹었으며 평소 기상시간이 아주 늦었으며, 과도한 위산으로부터 괴로움을 덜기 위하여 손가락을 목으로 쑤셔 넣곤 하였습니다. 우리들도 잘 알고 있는 사실이지만 나폴레온은 위청공으로 죽었습니다.

Honey contains about 1600 calories to the pound and is at the head, in this respect, of all other natural foods, far exceeding meat, eggs, milk, grains and vegetables. The date is the only edible substance which surpasses honey in calories.
The caloric value of honey nearly equals that of cane-sugar (1800 cal.) but in every other respect it is far superior. A tablespoonful of honey weighs about an ounce and provides the body with 100 calories. Honey does not contain any harmful chemicals and is entirely utilized by the digestive tract. Not more than one two-hundredth part is wasted.

Commercial or white sugar, made from sugar-cane, beets, corn, etc., is submitted to several complicated boiling procedures during the process of manufacture. The organic acids, protein, nitrogen elements, fats, enzymes and vitamins are extracted or destroyed; on the other hand, hydrochloric, phosphoric and sulphuric acids, lime and other foreign substances are added. While honey is Nature's own sweet, untouched by human art, sugar is a concentrated, denatured and polluted substitute, a produce, as a rule, of sugar-cane, robbed by superheating of most of its natural and valuable constituents. Honey and other simple or natural sugars, like that in dates, figs, raisins, etc., are live physiological sugars which contain the germs of life, while industrial sugars are anti-physiological, dead or, as a matter of fact, murdered sweets.

Brown sugar contains some minerals, but white sugar is entirely demineralized because it will not crystallize if any minerals remain. The first step in the manufacture of sugar is to neutralize the free acids of the cane-juice. Cane-juice is quite dark in color because of its mineral constituents. To remove the sugar from the cane-juice it is treated with the fumes of burning sulphur or heated with bisulphide of lime. The process in industrial language is called "defecation". The lime neutralizes all acids and prevents the cane-sugar from changing into an uncrystallizable invert sugar.

Clarence W. Leib, in Eat, Drink, and be Healthy, remarks that sugar undermines the nation's health and that the best sugars are simple sugars, liberally supplied by nature in honey, fruits and vegetables. They require little digestive effort for assimilation. White sugar depresses the appetite, irritates the stomach, produces heart-burn, acid fermentation, gastric catarrh, indigestion, exhausts the pancreatic activity and thus leads to diabetes. The ravages of artificial sugar increase in proportion to the degree of its refinement. Refined sugar is not only irritating to the intestinal tract but to the skin. Grocers and people who handle sugar often suffer from skin eruptions.
No better authority can be quoted than Dr. Banting, the discoverer of insulin, with regard to the causes of diabetes. "In the United States the incidence of diabetes has increased proportionately with the per capita consumption of cane-sugar. One cannot help but conclude that in the heating and recrystallization of the natural sugar-cane something is altered which leaves the refined product a dangerous foodstuff." (Edinb. Med. J. 36, Jan. 18, 1929.)

Dr. Banting comments on the incidence of diabetes among the many wealthy Spaniards in Panama, who eat large quantities of cane-sugar and even cook their food in sugar syrup. Diabetes among this class is surprisingly high. The effect of the ingestion of cane-sugar is even more startling in India where there is no diabetes among the poor but among the wealthy classes over fifty years of age, who indulge in sugar, about 40% are diabetics.

That sugar is an important contributory factor in producing diabetes was best proven during the World War when the disease was not as prevalent in the United States. This can only be rationally interpreted as due to the lessened consumption of white sugar during that period of time, long enough to justify the correctness of the statistical data. The subsidence of diabetes in belligerent foreign countries was even more manifest. During prohibition the sugar consumption in the United States increased over 30%, and diabetes in the same proportion. The parallel advance was disrupted only when insulin was discovered. According to Stefansson the Eskimos had neither constipation, stomach or dental troubles while on an exclusive meat diet but since the use of devitalized sugars and starches these diseases have become prevalent.

Sugar is just as habit-forming as narcotics. Sugar contains calories which artificially create temporary energy but it is not a food because it is without nutritive value and not only does not benefit the tissues of the organism but harms them. The use, misuse and abuse of refined sugars (in the shape of candy or in any other form) is a modern nutritional disaster. We employ these sugars not with the purpose of obtaining strength but simply for gratification of an unhygienic and illogical craving for sweets. The Anglo-Saxon races head the list of sugar habitu? Napoleon craved and incessantly munched chocolates and it is no wonder that he had to get up nightly and thrust a finger into his throat to relieve himself of excessive gastric juice. As we know, he died from a perforation of the stomach.
출처 : 꿀벌사랑동호회
글쓴이 : 박세규 원글보기
메모 : 가짜가 판을 치고 있는 사실이 씁슬합니다.